Architecture Solar Energy

Australian Home Designed To Maximize Sunlight

Using natural sunrays will not only allow you to save on your energy usage but will minimize your carbon footprint as well, which is favorable to the environment. Built with care for the environment in mind, a striking home in Northcote, Melbourne, Australia was designed to maximize sun exposure of the backyard for the purpose of growing vegetables in the garden all year round. In order to achieve the aim off maximum sun exposure, designer of the house Harrison and White, an Australian based firm, uses the “reverse shadow casting” on the house exterior design and uses recycled plastic decking for the house’s shade screen.

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Foyn Johanson House

Source: Harrison and White via Inhabitat


Advertisement

Posts in this website may contain affiliate links. If you purchase a product through an affiliate link, your cost will be the same but our site will automatically receive a small commission. Thank you for supporting us!

1 thought on “Australian Home Designed To Maximize Sunlight”

  1. Love the unique architectural lines and the shadow-casting as a result of the shades. The interior chimney in the stairway is different and adds a architectural conversation piece. I like the open concept and the barrier free design from living space to green space.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.