Vertical Village By Graft Lab

Expected to gain gold LEED certification, the Vertical Village by Graft Lab is another Eco architecture found in the desert of Dubai. Designed by Graft Lab, the structure is a multi-use development designed to house residential, hotel, and entertainment facilities while collecting solar energy up to the maximum. Designed to reduce solar gain and maximize solar production, the Village has buildings that are massed as self-shading slabs in the north side of the site on the east-axis in order to reduce a lengthy sun penetration.

The southern end of the site on the other hand is equipped with solar collectors that automatically position themselves towards the sun. It has the solar roofs that break the solar energy and turns it into manageable portions. The roofs also help transport energy.

Vertical Village

Vertical Village

Vertical Village

Vertical Village

Vertical Village

Vertical Village

Vertical Village

Source: Graft Lab via Ecofriend


Advertisement



Posts in this website may contain affiliate links. If you purchase a product through an affiliate link, your cost will be the same but our site will automatically receive a small commission. Thank you for supporting us!




Leave a comment

Get our news delivered to your inbox:







Our Recommended Partners

Shop Bambeco Today!

Bambeco

Advertise with us



Archives


Recent Topics Searched


Social Networks